2010. július 12., hétfő

Remek (volt) a hangulatom, tom-tom-tom, jól sikerült a szülinapom!


Szinte hihetetlen, de elrepült az első év! Az elmúlt tizenkét hónap időnként egy szempillantásnak tűnik fel előttem, noha tudom, sok víz lefolyt a Dunán. Mi példázná ezt jobban, minthogy Zizi magatehetetlen újszülöttből (olykor még botladozó, de annál elszántabb) szélvész királykisasszonnyá cseperedett.
Szülinapi ünneplésből (eddig) kettő volt. Mivel Apa 4-én hajnalban teológiai tanulmányútra ment, a bemelegítő szülinapi összejövetel (kedves kecskeméti barátaink részvételével) már 3-án lezajlott. Hozadéka egy csinos napozó és egy Nemo-s gumicsónak (a szülőktől), valamint egy fürdőjátéknak szánt fiúbaba, Wayne, aki foltjai miatt alapos, víz alatti tisztogatásra szorul (Kata és Ádám ajándéka). Ez utóbbit azonmód Petikének kereszteltük és fürdőtársból azóta Zizi kisfiává avanzsált, aki nemcsak a gumi- és fürdőkádba kísérheti el anyukáját, hanem hintázhat is vele, sőt alkalmasint gondoskodó édesanyja étellel és itallal is ellátja.
A második ünneplés a megfelelő naptári napon, júli 6-án, Sződligeten volt. Igaz gyertyafújásból majdnem lángelkapás lett - mint kiderült, a műveletet nem ártott volna előre begyakorolni - , de szerintem ez nem gond, mert egyelőre nem nehéz a Kisasszony óhajait teljesíteni, így kívánnia sem lett volna mit. A tortából csak csipegetett, a kis marcipán Minnie figura füleit viszont alaposan helybenhagyta!



A falatozás után megtekintette a vásárfiákat: egy szép körhintát, amit egy nagy gombbal lehet nyomogatni, a babamozi mini könyvsorozat tenger című darabját, a Nagyi által Rómában vásárolt zenélő Pinokkió figurát, és a Nagybá készítette cicás hűtőmágnest.


Olyannyira belelkesült mindettől, hogy felszabadult szülinapi örvendezésbe kezdett, azaz jött-ment az ajándékokkal, nevetgélt és angyalkázott a szőnyegen.



Épp nyugovóra készült térni, amikor még két bónusz ajándék érkezett, szüleim kedves szomszédnője, Zília kíséretében: egy csomag lufi és egy gyönyörű színes gumilabda. Mire ezeket is kipróbálta, már nem is kellett álomba ringatni :-)
Ezek után, biztosan szépet álmodott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése