2010. november 21., vasárnap

Ősz végén


Kedves Olvasótábor!

Azt hiszem, jobb, ha nem teszek többé elhamarkodott ígéreteket a blog frissítésének gyakoriságára vonatkozóan...:-(
Mentségek helyett elmesélem, hogy október eleje óta esténként az adventi vásárra készülök, szorgalmasan fabrikálva a matricás üvegképeket, papírfigurákat és egyéb díszeket. Ha nem felejtem el, áruba bocsátás előtt vagy alatt lefényképezem a produktumot, hátha néhányan úgy vélik majd, megérte erre szánni a drága szabadidőt. Én minden esetre nagyon élvezem.
A lényeg a lényeg: Zita továbbra is nagyon szépen fejlődik, mondhatni kialakult az alapszótára (anyucika, apuka, Istike, Kati néni, Anna, Ági, Imike, torta, tészta, káposzta, hópihe, kulcs, idd meg! ... és még hosszan sorolhatnám.) A mozgásigénye továbbra is szinte kielégíthetetlen: jön-megy, intézkedik, imádja ha tornáztatjuk, dobáljuk és csikizzük. Ellenben most már egyre hosszabban eljátszik egyedül, ha talál valamit, ami komolyan felkelti az érdeklődését. Könyveket például szívesen lapozgat, a vékonyabb lapúakkal is egészen jól elboldogul. Jelenlegi kedvencei a kisvakond történetek, így a szobájának üvegajtaját is e mesék szereplőivel dekoráltuk-dekoráljuk ki, a Kisasszony legnagyobb örömére.
Gyengébb akaratú sem lett az elmúlt idők folyamán, így napjában többször játszunk elképzelés szkandert :-), s bár kifejlesztettem pár figyelemelterelő és jobb belátásra bíró stratégiát, a nemtetszést jelző, vércséket megszégyenítő rikoltások mennyiségével még nem vagyok kibékülve.
Az őszi időszak jobbára csendesen, a mostanra megszokott kerékvágásban telt: játék itthon, játék a játszóházban, játék a játszótéren, játék a barátoknál, játék apával, játék a kádban és még egy kis játék elalvás előtt, mindez egy kevés evéssel és még kevesebb alvással megszakítva. A kellemesen monoton hétköznapok sorát egy hét hazalátogatás (Sződliget) szakította meg szeptember végén, amikor is gyönyörű időnk volt, így rengeteget bóklásztunk a szüleim kertjében, másrészt Pesten is sok mindent el tudtunk intézni. Ezen túl - hip-hip, hurrá - összejött a németországi utunk: november elején egy idilli hetet töltöttünk a Bodeni tó közelében. Ez volt az első nagyobb közös kiruccanásunk, aminek minden percét élveztünk. Nagy ajándék volt, teljesen felpezsdített, úgyhogy reménység szerint az új lendület még jó darabig kitart!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése